Βερνίκια νυχιών και τα συστατικά τους

Ακρυλικά νύχια και τα υλικά που φτιάχνονται - Happy Nails
Ακρυλικά νύχια και τα υλικά που φτιάχνονται
07/01/2016
Βερνίκια Νυχιών ESSIE Going Guru - Happy Nails
Βερνίκια Νυχιών ESSIE “Going Guru”
10/02/2016

Βερνίκια νυχιών και τα συστατικά τους

Βερνίκια Νυχιών - Happy Nails

Ποικιλία Βερνικιών ESSIE - Happy Nails

Βερνίκια νυχιών | Από τί φτιάχνονται πραγματικά;

Η έμπειρη ομάδα του Happy Nails επιστρέφει για ακόμα μία φορά και σας αναλύει τα βερνίκια νυχιών και τα συστατικά τους. Λόγο της χρήσης πολλών λέξεων από την χημεία κάνοντας κλικ πάνω στην κάθε ουσία θα βλέπετε τις σχετικές πληροφορίες για αυτήν στα Αγγλικά λόγο του ότι υπάρχει καλύτερη και ολοκληρωμένη απόδοση σε αυτήν την γλώσσα.

 

Χρώματα ESSIE Μάρτιος 2015

 

Τα έγχρωμα βερνίκια νυχιών χρησιμοποιούνται για προστασία, αλλά και ωραιοποίηση των νυχιών. Πριν από την εφαρμογή του τελικού έγχρωμου βερνικιού χρησιμοποιούνται βάσεις βερνικιού, οι οποίες εξυπηρετούν την ομαλοποίηση της επιφάνειας της ονυχαίας πλάκας, αλλά και την καλύτερη προσκόλληση του τελικού στρώματος, ενώ ακόμη δίνουν λάμψη και ζωντάνια στα νύχια. Συνήθως είναι άχρωμες και περιέχουν μικρή ποσότητα νιτροκυτταρίνης.
Τα περισσότερα έγχρωμα βερνίκια είναι μίγματα πέντε συστατικών: 1) παραγόντων σχηματισμού υμενίου 15%, 2) θερμοπλαστικών ρητινών 7%, 3) πλαστικοποιητικών παραγόντων 7%, 4) διαλυτικών συστατικών 70-15% και χρωστικών 0-1%. Οι παράγοντες σχηματισμού υμενίου, αποτελούνται κυρίως από νιτροκυτταρίνη, αλλά και πολυμερή μεθακρυλάτης ή βινυλ-πολυμερή. Η νιτροκυτταρίνη προσκολλάται πολύ καλά στην ονυχαία πλάκα, προσδίδοντάς της λαμπερή και «γεμάτη» όψη. Οι ρητίνες είναι κυρίως η toluene sulfonamide-formaldehyde (TSFR), η οποία επιτρέπει την προσκόλληση του έγχρωμου βερνικιού στο νύχι, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει γυαλάδα και σκληραίνει την ονυχαία πλάκα. Ορισμένα έγχρωμα βερνίκια περιέχουν αντί για TSFR, φθαλική πολυεστερική ρητίνη, η οποία πλην όμως φθείρεται πολύ εύκολα.

 

Μάθετε αναλυτικά για όλες τις προσφορές μας εδώ.

CND Shellac Βερνίκια – Happy Nails

Οι πλαστικοποιητικοί παράγοντες οι οποίοι δίνουν διάρκεια στα έγχρωμα βερνίκια, είναι το φθαλικό διβουτύλιο, φθαλικό διοκτύλιο και η καμφορά. Χωρίς αυτούς τους παράγοντες, η νιτροκυτταρίνη μπορεί να «ζαρώσει» και να καταστραφεί έτσι το χρώμα. Οι διαλύτες, οι οποίοι επιτρέπουν στα υπόλοιπα συστατικά να παραμένουν σε υγρή μορφή, περιλαμβάνουν δραστικά διαλυτικά όπως είναι οι κετόνες, το οξικό πεντύλιο, διαλύτες, όπως είναι το τολουόλιο και συζευκτικές ουσίες, όπως είναι οι αλκοόλες. Ακόμη τα έγχρωμα βερνίκια των νυχιών μπορεί να περιέχουν, οργανικές ή ανόργανες χρωστικές, αρώμαα, διοξείδιο του τιτανίου, mica (ουσία η οποία δίνει λάμψη και χρώμα), μεταλλικά στοιχεία (δίνουν μεταλλική λάμψη), ίνες νάιλον ή rayon (για λόγους ισχυροποίησης των νυχιών) κ.ά.
Το βερνίκι επαλείφεται στα νύχια σε τρείς εώς πέντε στρώσεις. Ένα στρώμα (το αρχικό) είναι η βάση, ένα ή δύο στρώσεις είναι το έγχρωμο βερνίκι και αυτό ακολουθείται από μια ή δύο στρώσεις τελικής άχρωμης επικάλυψης, η οποία είναι διαφανής και εξασφαλίζει διάρκεια και λαμπρότητα στο έγχρωμο βερνίκι. Το τελικό διαφανές αυτό στρώμα περιέχει περισσότερη νιτροκυτταρίνη και πλαστικοποιητικούς παράγοντες και λιγότερες ρητίνες, ενώ μπορεί να περιέχει κάποιο χημικό αντηλιακό, για την προστασία του χρώματος και μόνο.

Το Γαλλικό μανικιούρ είναι μια παραλλαγή του τρόπου βαφής των νυχιών, κατά την οποία το σώμα της ονυχαίας πλάκας βάφεται με το χρώμα που έχει επιλεγεί (συνήθως ράδινο χρώμα) και το ελεύθερο άκρο του νυχιού, βάφεται λευκό.

 


Δείτε όλες τις προσφορές μας εδώ.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις υπηρεσίες εδώ και όλες τις τιμές μας εδώ.

Κλείστε απευθείας ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας μας εδώ ή καλέστε μας στα τηλέφωνα του καταστήματος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Online Ραντεβού
Ελληνικά
Μοιραστείτε το με ένα φίλο