Η ιστορία του Manicure

Δελτίου Τύπου - Happy Nails
Πολιτική Ακύρωσης & Μη Εμφάνισης
14/09/2016
Μανικιούρ – Πεντικιούρ απλό & ΔΩΡΟ ένα σαμπουάν
23/09/2016

Η ιστορία του Manicure

Η ιστορία του Manicure - Happy Nails

Η ιστορία του Manicure & η εξέλιξη περιποίησης των άκρων

Η περιποίηση των νυχιών μας δεν είναι μόνο μία μέθοδος καλλωπισμού, αλλά αποτελεί και ένδειξη υγείας. Το «μανικιούρ» γεννήθηκε από πολύ παλαιά. Είτε φυσικά είτε τεχνητά νύχια, τα αυτοκρατορικά νύχια ήταν πάντα περιποιημένα και αυτό γιατί τα στόλιζαν με χρυσάφι και ασήμι ή τα έβαφαν με χρωματιστά φυσικά βερνίκια φτιαγμένα από λουλούδι, κερί μέλισσας κλπ. Πάντα έδειχναν προτίμηση στις κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις. Κάπου στο 1920 με 1930 οι γυναίκες άρχισαν να μακραίνουν τα νύχια τους. Λίγο αργότερα μπήκε στον κόσμο του Χόλιγουντ το μανικιούρ. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν λίγο τα πράγματα,  καθώς ήρθε στον κόσμο το γαλλικό μανικιούρ που αγαπήθηκε από πολύ κόσμο.

Τα τεχνητά νύχια, όπως το ακρυλικό λέγεται ότι τα ανακάλυψε ένας Αμερικανός οδοντίατρος, ο οποίος τοποθέτησε οδοντιατρικό προσθετικό υλικό στα νύχια της γυναίκας του για να σταματήσει  να τα τρώει. Πλέον υπάρχουν καινούργια υλικά που τα χρησιμοποιούμε μόνο για τα νύχια. Πολλοί ανησυχούν για το αν όλα αυτά τα υλικά είναι τοξικά για την υγεία μας, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις φρόντιζαν να δημιουργούν βαφές που στεγνώνουν γρήγορα, προσφέρουν ποικιλία χρωμάτων και η αφαίρεσή τους είναι πολύ εύκολη χωρίς να επιβαρύνεται το νύχι. Για πολλά άτομα η περιποίηση και η ωραία εμφάνιση των νυχιών τους, είναι το δυνατό τους σημείο. Η περιποίηση των άκρων λέγεται «ονυχοκομία», αλλά η πιο σύγχρονη ονομασία είναι το «μανικιούρ – πεντικιούρ».

 

Διαβάστε ακόμα: Τεχνητά Νύχια με Gel ή Ακρυλικό; Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα | Ακρυλικά νύχια και τα υλικά που φτιάχνονται | Διαδικασία εφαρμογής τεχνητών νυχιών


Δείτε όλες τις προσφορές μας εδώ.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις υπηρεσίες μας εδώ και όλες τις τιμές μας εδώ.

Κλείστε απευθείας ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας μας εδώ ή καλέστε μας στα τηλέφωνα του καταστήματος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Online Ραντεβού
Ελληνικά
Μοιραστείτε το με ένα φίλο