Γενικές Ερωτήσεις

Τί πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες δέχεται το κατάστημα;

Το κατάστημά μας δέχεται όλες τις γνωστές πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες και συγκεκριμένα δέχεται: VISA, MASTERCARD & MAESTRO.

Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού στο κατάστημα;

Οι διαθέσιμοι τρόποι για να κλείσετε ραντεβού στο κατάστημά μας είναι οι εξής: 1) καλώντας στο τηλεφωνικό μας κέντρο στον αριθμό 210 7516500 (αστική χρέωση) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες του καταστήματος ή 2) Online μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας ΕΔΩ.

Μπορώ να φέρω το κατοικίδιό μου κατά την επίσκεψή μου στο κατάστημα;

Στο κατάστημά μας απαγορεύονται όλα τα κατοικίδια. Ο λόγος είναι όχι ότι δεν είμαστε φιλόζωοι αλλά ότι ανήκουμε στην κατηγορία “Υγειονομικού Ενδιαφέροντος” και απαγορεύονται από την νομοθεσία ΑΥΣΤΗΡΑ σε τέτοια καταστήματα. Ο μόνος τρόπος για να επιτραπεί ένα κατοικίδιο στο κατάστημά μας είναι να είναι περιορισμένο σε κάποιο σπιτάκι/κένελ.

Περιποίηση Άκρων

Ποιά είναι η διαφορά του ακρυλικού & του gel;

Το ακρυλικό είναι πιο γερό σαν υλικό και στην αφαίρεσή του λιώνει με ασετόν. Το gel είναι πιο ελαστικό σαν υλικό και η αφαίρεσή του γίνεται όλη με τροχό & λίμα.

Πόση διάρκεια έχει το ημιμόνιμο βάψιμο "Shellac";

Η διάρκεια του ημιμόνιμου βάψιμου “Shellac” είναι 2 με 3 εβδομάδες. Με λίγη προσοχή όταν κάνετε δουλειές με νερό, το ημιμόνιμο θα είναι άθικτο μέχρι και την αφαίρεσή του.

Γιατί τα πετσάκια μου είναι σκληρά & εμφανίζονται συνέχεια;

Η πολύ χρήση νερού και απορρυπαντικών αφυδατώνουν τα χέρια και κατ’ επέκταση τα πετσάκια με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να σκληραίνουν. Η λύση είναι να βάλετε ενυδατικό λαδάκι στα πετσάκια με ταυτόχρονο μασάζ.

Οι φτέρνες μου ανοίγουν. Γιατί;

Όταν οι φτέρνες ανοίγουν χρειάζεται πολύ ενυδάτωση. Με μία πολύ λιπαρή κρέμα ή και βαζελίνη με τακτική εφαρμογή οι φτέρνες θα επανέλθουν. Επίσης η συχνή περιποίησή τους (πεντικιούρ) βοηθάει πολύ.

Τα νύχια μου ξεφλουδίζουν και σπάνε. Γιατί;

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη σιδήρου και ασβεστίου. Η συχνή και τακτική χρήση δυναμωτικών λαδιών βοηθάει πολύ. Η σωστή διατροφή είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο βοηθάει σε αυτό το πρόβλημα.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το ημιμόνιμο βερνίκι μόνη μου;

  1. Τυλίγουμε το κάθε νύχι με βαμβάκι και από πάνω με αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα έχουμε εμποτίσει το βαμβάκι με καθαρό ασετόν.
  2. Μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε τα αλουμινόχαρτα και ξύνουμε ελαφρά το υλικό με ένα ξυλάκι.
  3. Στην συνέχεια κάνουμε τα νύχια μας με λίγο buffer.
  4. Ολοκληρώνουμε με ενυδατικό λαδάκι και τοπικό μασάζ για την ανάπλαση του νυχιού.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση εάν έχω τεχνητά νύχια;

Η πρώτη συντήρηση των τεχνητών νυχιών πρέπει να γίνεται στις 20 ημέρες. Από την δεύτερη συντήρηση και μετά πρέπει να συντηρείτε τα τεχνητά νύχια σας ανά 2 με 3 εβδομάδες.

Τί είναι το ημιμόνιμο;

Το ημιμόνιμο είναι ένα υλικό που πολυμερίζεται (ψήνεται) σε led & UV λάμπα. Έχει μέσα του gel ώστε να μπορεί να διατηρηθεί έως και 15 ημέρες, αλλά και να ψηθεί στην λάμπα. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων.

Το ημιμόνιμο καταστρέφει το φυσικό νύχι;

Το ημιμόνιμο δεν καταστρέφει το φυσικό νύχι αν και εφόσον το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί είναι καλό και η τοποθέτηση του, αλλά και η αφαίρεσή του γίνονται με προσοχή και με το σωστό τρόπο. Επίσης, βοηθάει το φυσικό νύχι να μεγαλώσει σωστά και να μην σπάσει.

Τί πρέπει να προσέχω για να μη μου χαλάσει το ημιμόνιμο;

Δεν πρέπει να το κακομεταχειρίζεστε με διάφορα αντικείμενα ή υλικά όπως η χλωρίνη, σύρματα κτλ. Πρέπει να φοράτε γάντια, αν ασχολείστε με τέτοιες εργασίες ώστε να παρατείνεται την διάρκεια αντοχής του.

Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κάποια ασθένεια με τα μπουκαλάκια του ημιμόνιμου, όπως π.χ μύκητες;

Φυσικά και όχι, γιατί το ημιμόνιμο περιέχει ουσίες που δεν αφήνουν την αναπαραγωγή μικροβίων από νύχι σε νύχι.

Γιατί δεν μου κρατάει το ημιμόνιμο πάνω από 5-6 ημέρες;

Σε αυτήν την ερώτηση είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι για την διάρκεια ζωής του ημιμόνιμου έχει σημασία η φυσιολογία του νυχιού, η τεχνήτρια που θα σας κάνει την εφαρμογή του, αλλά και το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί.

Έχω κάλους και σκληρύνσεις, τί να κάνω;

Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να πραγματοποιείται πεντικιούρ τουλάχιστον 1 φορά το μήνα. Σε περίπτωση κάλων, αφαιρούμε τον κάλο από την ρίζα με χειρουργικό νυστέρι καί μετά τον λειαίνουμε με τον τροχό. Μετά από εντατικές επισκέψεις και σωστή αφαίρεση, ο κάλος εξαφανίζεται. Οι σκληρύνσεις δεν φεύγουν τελείως, ποτέ. Πρέπει να πραγματοποιείται πεντικιούρ 1 φορά το μήνα. Κόβουμε τη σκλήρυνση με ξυράφι αν είναι πολύ προχωρημένο το πρόβλημα και μετά λειαίνουμε την περιοχή με τροχό. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουμε όσο μπορούμε τις σκληρύνσεις και έτσι δεν υπάρχει ενόχληση ή πόνος.

Είμαι έγκυος, μπορώ να κάνω ημιμόνιμο;

Μπορείτε να κάνετε, ΠΑΝΤΟΤΕ όμως με καθοδήγηση του ιατρού πρώτα. Τους πρώτους 3 μήνες και τους 3 τελευταίους, δεν επιτρέπεται να γίνει η οποιαδήποτε τεχνική που θα δυσκολέψει την διαδικασία της εγκυμοσύνης.

Τί πρέπει να γνωρίζεις για το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Το ημιμόνιμο μανικιούρ διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες καί συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που το προτιμούν, σε σχέση με το απλό μανικιούρ (απλό βερνίκι) λόγω της αντοχής και της διάρκειάς του. Πολλές εταιρίες έχουν βγάλει ημιμόνιμα βερνίκια σε πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις. Η μόνη, όμως, προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το ημιμόνιμο μανικιούρ, είναι να επισκεφτείς μία έμπειρη τεχνήτρια γιατί η ειδική λάμπα – φουρνάκι, το οποίο πολυμερίζει – ψήνει το ημιμόνιμο για να σταθεροποιηθεί στα νύχια, βρίσκεται μόνο σε στούντιο νυχιών. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ημιμόνιμου είναι η διάρκεία του. Επίσης, προστατεύει τα νύχια από το ξεφλούδισμα και τα βοηθάει να μην σπάνε ενώ ταυτόχρονα μακραίνουν πιο γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεται για την αφαίρεσή του, είναι ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο σε καθαρό ασετόν, το οποίο τοποθετείται επάνω στο νύχι και στη συνέχεια τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για 10 – 15 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα, σπρώχνεις με ένα ξυλάκι το υλικό προς τα έξω και μετά με ένα μπάφερ λειαίνεις το νύχι στην επιφάνειά του. Πριν ξεκινήσεις το ημιμόνιμο πρέπει να προηγηθεί ένα καλό μανικιούρ, αφαιρώντας τα πετσάκια, για την καλύτερη σταθεροποίηση του χρώματος χρησιμοποιώντας ένα πολύ καλό μπάφερ. Τέλος, χρειάζεται λίγη προσοχή στο πλύσιμο πιάτων και γενικά στη χρήση απορρυπαντικών. 

Ποιά τα οφέλη του ξηρού μανικιούρ;

Ο τροχός εισήλθε στη ζωή μας για να μας την κάνει πιο εύκολη. Αυτός ο τρόπος περιποίησης φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα που επιθυμούν όλες οι γυναίκες. Ο τροχός απομακρύνει όλα τα πετσάκια με ένα μόνο πέρασμα , χωρίς πόνο και τραυματισμούς και ύστερα κόβουμε ότι περισσεύει με ένα πενσάκι. Η διαδικασία του ξηρού μανικιούρ με τροχό είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Το ημιμόνιμο κατά αυτό τον τρόπο έχει μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή γιατί το νύχι έτσι δεν έχει καθόλου υγρασία όπως αν κάναμε υγρό μανικιούρ (βουτώντας τα χέρια μέσα σε μπολάκι με νερό). Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να επισκεφθείτε μία έμπειρη τεχνήτρια που να κάνει σωστή χρήση του τροχού, έτσι ώστε να μην τραυματιστεί το νύχι. 

Αποτρίχωση

Στο πρόσωπο, αποτρίχωση με κλωστή ή κερί;

Η κλωστή τραβάει και τις πολύ μικρές τρίχες αλλά και το χνούδι ενώ δεν προκαλεί ερεθισμούς. Κατά την αποτρίχωση με την κλωστή υπάρχει ελάχιστος πόνος. Το κερί επίσης δεν πονάει τόσο, ενώ η διαδικασία είναι άμεση γιατί η ταινία αποτρίχωσης πιάνει πιο μεγάλη επιφάνεια. Εάν υπάρχει ευαισθησία, ενδέχεται να σας προκαλέσει ερεθισμό.

Extension Βλεφαρίδων

Από τί υλικό είναι οι φτιαγμένες οι βλεφαρίδες που τοποθετείτε;

Οι βλεφαρίδες που τοποθετούμε είναι από συνθετικό μετάξι και όχι από φυσικές τρίχες.

Πόση διάρκεια & αντοχή έχουν;

Η διάρκειά τους είναι δύο εβδομάδες, αλλά αυτό εξαρτάται και από τη χρήση που τους κάνουμε. Δεν πρέπει να τρίβουμε τα μάτια μας, γιατί με αυτόν τον τρόπο ξεκολλάει η τεχνητή τρίχα καί τραβιέται μαζί καί η φυσική. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται η μάσκαρα και δεν πρέπει να βάζουμε νερό επάνω τους για δύο ώρες αφότου τοποθετηθούν. Επίσης, δεν πρέπει να ξεβαφόμαστε με λοσιόν, διότι λιώνουν την κόλλα.

Πότε κάνουμε τη συντήρηση στις βλεφαρίδες;

Η συντήρηση γίνεται μετά από δύο εβδομάδες και γίνεται ως εξής: Προσθέτουμε όσες τρίχες έχουν πέσει σε τυχόν κενά για να γεμίσουν και να πυκνώσουν πάλι.

Πώς γίνεται η αφαίρεση των βλεφαρίδων;

Η αφαίρεση γίνεται ΜΟΝΟ στο κατάστημα, ως εξής: Τοποθετούμε το ειδικό υγρό στη ρίζα της τρίχας. Αφήνουμε το υγρό για μερικάμ λεπτά, πάντα με κλειστά τα μάτια. Μόλις παρέλθει συγκεκριμένος χρόνος χτενίζουμε ελαφρά τις τρίχες προς τα κάτω με ένα μαλακό βουρτσάκι, απομακρύνοντας με αυτό τον τρόπο τις τεχνητές βλεφαρίδες. Με τον παραπάνω τρόπο αφαίρεσης βλεφαρίδων, η φυσική βλεφαρίδα δεν επηρεάζεται καθόλου.

Ποια είναι η διαδικασία για την τοποθέτηση βλεφαρίδων;

Κολλάμε τρίχα – τρίχα επάνω στην φυσική τρίχα, πολύ κοντά στη ρίζα, χωρίς όμως να ακουμπήσουμε το δέρμα. Η πελάτισσα πρέπει να είναι όσο πιο σταθερή μπορεί με μισόκλειστα τα μάτια και χωρίς μακιγιάζ, για τη σωστή τοποθέτηση.